Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Archívum

Lecsapott a "különítmény"...

2010.09.18. 21:52 - Gárda Baba

Nemrég értem haza, a bevetésről. Most már nyugodtan tudok róla írni, hiszen befejeződött. Péntek éjjel jött meg az azonnali behívás a különítménytől. Így összeállt a csapat és elindultunk. A vezénylés rövid volt, és egyszerű: „Szombat reggel 6.00 2-es találkozási pont. Öltözet: bevetési.” Ennyi elég is volt, hogy tudjam, mire számíthatok az akció során. Mint azt útközben megtudtam, a „Turul” egységet is bevetik. Ez nálunk a légi egység. Tehát elindultunk a Vezér és a Déli kerületi egységekkel. Mindenki szótlan volt, mindenkiben még ott volt az otthon melege, amit nemrég hagytunk hátra. Egyik bajtársam bajszán még láttam a reggeli kávé nyomait, de most ezen, senki nem mosolygott. Mindenki az otthonra gondolt…vajon ma este mindenki a saját ágyában hajtja álomra fejét. Körülbelül 3 órányi autókázás után, megérkeztünk a helyszín közelébe. Itt felállítottuk a harcálláspontot, és eligazításra mentünk a magasabb egység parancsnokához. A cél: illegális autóbontó és színesfém-leadóhely felszámolása. Járőrtársammal egymásra néztünk, kicsit el is mosolyodtunk. Pont erről volt a sajtótájékoztató pénteken. Miután átnéztük a helyszínről készült műholdas képeket, már mindenki tisztában volt a feladatával. Járőrtársam (kódnevén: Körte) eligazította a kint maradt egységeket. A teljes rádióforgalmazást a bevetés idejére, a kommunikációs tisztünk (kódnevén: Főszerkesztő úr) letiltotta. Bár a rádióra, annyira nem voltunk ráutalva, hiszen kiképzőnk (kódnevén: Forest) tökéletesen felkészített minket az ilyen helyzetekre. Néha már csak kézjelekkel kommunikáltunk a mindennapi beszéd helyett. Jól összeszokott csapat a mienk. A teljesség igénye nélkül felsorolom őket: Bajuszvamzer, Főszerkesztő úr, Forest, Körte, Lila, Szudáni, Katyusa, vv Sanci.

 

A Turul egység is a helyszínre érkezett, a mostani akcióra egy bevetési, és egy mentőhelikopterrel érkeztek. „Lassan itt az idő” jelezte Körte. Mindannyiunknak gombóc volt a torkában, nem tudtuk a bűnelkövetők pontos létszámát. Sajnos a technika ördöge kibabrált velünk, az infra és hőérzékelők nem tudtak áthatolni a rengeteg lopott fémen, ami az udvarban volt található. De mind, egy emberként küzdünk majd. Mert a bűnt, büntetés kell, hogy kövesse.

Körte és jómagam a bejárati kaput céloztuk meg a páncéltörőkkel. vv Sanci végre kiélhette magát,és odaállhatott a hangosbemondóhoz, nagyon szeret beszélni. Forest, egy kiújult lábsérülése miatt, a kommunikációs egységnél kapott feladatot. A Turul-1, a bevetési helikopterből segítette a földi egységek munkáját. Katyusa, Szudáni és Lila, a terepjáróval közelítettek a kijelölt objektum felé. (Körte és Lila nemrégiben összekaptak egy kicsit, ezért őket nem tudtuk egy párba tenni) Főszerkesztő úr, szokása szerint, lassú megfontolt léptekkel bandukolt a parancsnoki sátor felé. Bajuszvamzer, most nem volt olyan aktív, mint szokott lenni. Ezen meglepődtünk, hiszen előző bevetéseinken, mindig az első sorban volt.

12.00 megkezdődött az akció. Körte és én, egy páncéltörő segítségével, utat nyitottunk a mobil egységeknek. Ezzel egyidőben, vv Sanci, azon az érdekes hangján elkezdett mindenfélét bemondani a hangosbemondón-nem az eszéért szeretjük. Ebben a pillanatban, benépesedett az addig csendes udvar. A romok mögül azonnal tüzet nyitottak ránk, mintha csak tudták volna, honnan is támadunk majd. Ekkor Főszerkesztő úr megszakította a rádiócsendet. A következő hangzott el a titkos frekvencián: „Patkány a fészekben”. Mindannyian tudtuk mit jelent ez. Valaki elárult minket. De folytatni kellett az akciót. Szinte egyidőben a rádiócsend megszakításával, megérkezett a légi segítség. Forest vezetésével, a Turul-1 ólommal szórta tele az udvart.

Ronda látvány volt, ahogyan leszakadó testrészek repkedtek szanaszét. A mobil egység is megérkezett. Ekkorra a bűnözők is belátták, nem lehet a különítménnyel packázni. A lövöldözésnek hamar vége lett, amint a mesterlövészek szépen leszedték a még megmaradt bűnözők kis csoportját. Az akció sikeres volt. Több lopott gépjármű maradványát megtaláltuk az udvaron. De a legfurcsább jármű, ami bent állt, az egy vízágyú volt. Megvizsgáltuk közelebbről. Nem fogjátok elhinni, a 2006-ban állítólagosan radikálosok állttal szétvert vízágyú volt, teljesen újszerű állapotban. Aztán jött a begyűjtés. 10 embert állítottunk elő. Őket a rabszállítók azonnal, a büntetőtelepekre szállították. De a legjobb az egészben: megvan a főnökük. A kis buta, úgy gondolta, hogy munkásnak álcázza majd magát, így elkerüli a figyelmünket az ott léte. Ha nem szólal meg, nem is lett volna annyira feltűnő. De a félhülye, egy sarokban ordított, hogy: „jaj jaj tizst urak, megílhetísi fémgyűjtő vagyok”. Na mi elintéztük a megélhetését. Mehet követ fejteni.

De némi üröm is vegyült az örömbe…megtaláltuk az árulót. Bajuszvamzer volt az. Ő úgy gondolta, hogyha kevésbé vagyunk határozottak, akkor majd jobban szeretnek minket „mások”. Ezért elárulta a mai akció részleteit. Bajuszvamzer is kapott szépen egy csíkos ruhát, mehetett a megélhetési fémgyűjtővel követ törni.

Az akciót siker koronázta. Bevetés után, elmentünk a bajtársakkal kicsit búfelejteni. Körte és Forest megint egymást ugratták (néha olyanok mintha házasok lennének).

Körte megbékélt Lilával. Főszerkesztő úr (pár sör elfogyasztása után) hosszasan ecsetelte nekünk az „intergalaktikus radikalizmus” előnyeit. Legújabb agymenése az, hogy a vörös bolygó színét megváltoztatjuk, valamit a tejút Árpádsávos lesz. Szudáni elmesélte legutóbbi olcsóra sikerült kiruccanását "Olaszba". Katyusa kellő komolysággal szemlélte a helyzetet, Ő az, aki ritkán szól, de akkor nagyon. vv Sanci, elkezdte mesélni, hogy nemrég járt orvosnál, és a ”kisfickók” nem elég fürgék a babanemzéshez. Mondanom sem kell, nem aratott osztatlan sikert az előadása. Hát barátaim, ennyi volt Gárda Baba akciója a mai napon

Ui: Majdnem elfelejtettem. Írt Barbie sms-t. Közölte, hogy azért mert Ken LMP szavazó, még nem kell facebook-on lebuzizni. Innen üzenném Ken-nek: Nem azért kapta eme jelzőt…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gardababa.blog.hu/api/trackback/id/tr112306279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVSanci 2010.09.23. 17:20:49

Szebb Jövőt Gárda Baba!

Te már legenda vagy és a barátom. Sokat megértünk sokat tettünk. De még nagyon sok minden van előttünk.

VVSanci
süti beállítások módosítása